5 Eylül 2011 Pazartesi

öğrenci oluyorum

yıllar sonra okumaya karar verdim yine. almayada okudum. türkiyede liseyi bitirmiş olmak için 12. sınıfı okumam gerekiyormuş. 34 kredim eksikmiş. bugün açık liseye kaydolmaya gittim. şimdilik bi sorun görünmüyor. inşallah bi sorun çıkmadan diplomamı alırım. devamınıda düşünüyorum. almancayla ilgili bişey. almanca öğretmeni mesela.

denkliğimi konyadan aldım. hemen verdiler. 1 hafta sürdü herhalde. ben daha uzun sürer diye bekliyordum.

kitaplarımda bi gelsin çalişmalara hemen başlayacağım. içimde bi heycan va.. :))

almanyada okulu bırakmasaydım şimdi bunlarla uğraşmazdım. o zaman cahillik işte. herkes çok yalvardı "birakma, bi senen kalmış, bitiriver" diye. ama o zaman herşeyi en iyi ben biliyordum. hele annam o zamanlar hep haksızdı benim için. ama şimdi annem yanımda olsada yanlış bişey dese bile onun dediğini yapsam. o kadar çok özlüyorumki onları..

iyiki almanyadan sabit hatlara sınırsız konuşuluyor. hergün ariyor. konuşuroruz. şu anda en iyi arkadaşım annem. annem gibi olabilmek için uğraşıyorum. ama biliyorumki onun tırnağı kadar bile olamam. onu çok seviyorum.. anneciğim hakkını helal et. seni çok üzdüm zamanında.. seni çok seviyorum bitanem benim...

19 yorum:

  1. Canım tebrik ederim. İnşallah en kısa zamanda bitirir ve üniversiteye girersin.
    Annenin kıymetini bil. Çok önemliler çok :(

    YanıtlaSil
  2. "ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz derler"
    iyi yapmışsın okumaya devam etmekle inşallah idealini gerçekleştirirsin.... Hangimiz üzmedikki zamanında annemizi :(

    YanıtlaSil
  3. çok sevindim senin adına ne güzel :)) BIRAKMIŞ OLABilirsin hayat bu ama devam etmek en güzeli daima :) İnsan devam edebilmeyi bilmeli daima.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir yaziydi bu helede sonu :)
    Cok iyi bir adim atmissin okul hayatina devam etmekle, hicbirsey icin gec degildir, gecmisi bosver bundan sonrasina bak ;)
    Disaridan liseyi bitirip sonra ne yapmak istiyorsun? Acikögretimle almanca ögretmenligi okunuyor mu?
    Adim attigin bu yolda basarilar.

    YanıtlaSil
  5. Senin adina gercekten sevindim=)))) Okumanin yasi yok zaten, bende halen okuyorum baya baya bir ara verdikten sonra=))))

    YanıtlaSil
  6. çok sevindim okula devam etmene:))inşallah kalan kredileri tamamlarsın ve sonra meslektaşım olursun..bakarsın aynı yerde çalışırız:))anneler konusunda da evet ah aahh ne kadar üzdük demi zamanında ama şimdi hep haklı geliyolar bize...gençlik işte canım insan hata yapa yapa buluyo doğru yolu...ah sen bide anne ol bak ozaman annene kızdığın herşeyi sen yapmaya başlıycaksın:))sevgiler ( EYMENPAŞAM )

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun, başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. talacığım inşallah.. annemin kıymetini biliyorum inşallahda hep bileceğim..

    moonlıght ne kadar haklısın. okumak isteyen herkes okuyabilir inşallah. ah annelerin şu evlatlarından çektikleri...

    esvedciğim evet ne olursa olsun insan devam edebilmelmeyi bilmeli daima..

    kelebek gibi senini için o kadar güzelki benim yazım sana güzel geliyor.. bazen hep geçmişi düşünüyorum ama dediğin gibi bundan sonrasına bakmak lazım.. üniversiteye gidebilirim. açıköğretimle almanca okunuyormu bilmiyorum. daha araştırmadım.. ama elimden gelen herşeyi yapmak istiyorum.

    hatice dediğin gibi okumanın yaşı yok. bizim gibi ara verenler için ikinci bi şansın olması ne güzel değilmi :)

    YanıtlaSil
  9. bende evlenince bitirdim üniversiteyi buyüzden sen de başarabilirsin diyorum kolaylıkla, başarılar sana..

    YanıtlaSil
  10. Cok sevindim! Oku oku canim. Ne güzel. Ben de cok ara verdim, biseye baslayacagim ama neye bilemiyorum.,cocuk felan olunca kaldi. Icimde hala bir heves, sende biranönce istedigini gerceklestir

    YanıtlaSil
  11. ıhlamur bahçesi6 Eylül 2011 12:01

    allah zihin açıklığı versin :) bende bi bittiğini görsem şu okulumun :)

    YanıtlaSil
  12. tatlim ,cok sevindim hic bir sey icin gec kalmis sayilmazsin ......umarim bu yeni hayal ve hedeflerine ulasirsin ..... üniverste yillarindan beri hep annesinden uzakta kalmis biri olarak seni cok iyi anliyorum .... ama ben anneme hep sunu söylerim " yakin olup belki baska sorunlarimiz olacagina gurbette ama saglikli ve huzurlu olalim daha iyi " ....mesafeler asilir yeter ki rabbim agiz tadi versin =)

    YanıtlaSil
  13. eymenpaşam evet çok haklısın. şimdi bile haklı gelirken annem bide ben inşallah anne olunca nasıl olacak..

    teşekkürler noblesse :)

    tombul tarifler inşallah bende başarırım..

    serife inşallah biran önce sende istediğin yerlere gelirsin.

    sağol ıhlamurlar bahçesi. inşallah bitirirsin sende. burdan yaşı küçük olupta okuyanlara sesleneyim. sakın okulu bırakmayın. okuyabildiğiniz yere kada okuyun. sonra benim gibi pişman olmayın..

    proud of hijab çok özlesemde bende hep aynısını didordum. uzakta olalım iyi olalım. yakında olsak belki başka sorunlarımız olurdu.

    YanıtlaSil
  14. ben başarabilirsin bende 2 dersle üniversiteyi bırakmıştım sonra öğrenci affı ile kucağımda oğlumla sınava girdim şükür bitirdim :)

    YanıtlaSil
  15. hadi hayırlı ugurlu olsun...:)

    YanıtlaSil
  16. şerifecim tebrikler. ben çocuk yokken yapabilirmiyimki diye düşünürken sen kucağında oğlunla ne güzel başarmışsın :)

    pembe kereste eyvallah :D

    tugbatugba sağol canım

    YanıtlaSil
  17. Blogunu yeni kesfettim ve bende senin gibi Türkiye'ye tasinmayi düsünüyorum. Okulu Almanya'da biraktim demissin. Hangi diplomayi almistin? Denklestirmeyi almak icin gerekli evraklar neler? Ah seni bulduguma o kadar sevindimki tarif edemem!! Sana suan bi ton soru sormak istiyorum ama derleyip düzenleyip düsüncelerimi öyle sorayim aklim cok karisik.. Umarim sIkIlmazsin sorularimdan..
    Sevgilerimle Hazan

    YanıtlaSil
  18. merhaba hazan. insallah sende alisirsin türkiyeye. aslinda cok zor degil. isteyince alisiliyor. almanyada "Realschulabscluss" umu aldim. cok bi evrak istemediler. pasaport ve almaca karneler. ben orjinallerini vermedim. almayadan okulumdan asli gibidir mühürü vurdular kopyelerine onlari verdim. belki yine lazim olur karnelerim diye düsündüm.. yardim edebilirsem cok mutlu olurum. hic slkllmam merak etme :)... YarenGurbetci

    YanıtlaSil