16 Şubat 2012 Perşembe

folik asit

merhaba arkadaslar ben geldim yine :)
burayi cok özledim ama malesef cok vaktim olmuyo blog icin. insallah yazmaya calisacagim bundan sonra..

bugün bahsedecegim konu hamileler icin cok önemli bi konu... FOLIK ASIT... bebegin gelisimi icin cok önemli. ben hamileligi düsündügüm andan itibaren aldim ve hala aliyorum. 

hakkarideydim bebek düsündügümüzde. ilk folik asidi ordan aldim. tabiki bulduk. bulamayiz diye düsünmemistim zaten. sonucta ilac eczanelerde tabikide var. 1 kutuyu bitirdim. ha bugün aldik ha yarin aldik derken hep unuttuk. sonra hamile oldugumu ögrenince almak istedik ama yoktu. ben inanamadim.. kac eczaneye sorduysakta yoktu. nasil olurda biter ya. stokta kalmadi diyorlardi ve bize aslinda hamilelikte cok yeterli olmayan ve baska tedavilerde kullanilan degisik bi folik asit verdiler. mecburen onu kullandim..

almanyaya gelince doktora gittim ve bana yeni bi folik asit verdi. önceki kullandigimi yeterli görmedi..


bu folik asidi verdi. icim nasil rahatlamisti. artik bebegim gerekli vitaminleri alacakti..


icinde birsürü vitamin var..

hap ama kocaman normalde agri kesici bile yutamayanlar cok zorlanir yutmakta. ilk baslarda bogazimda kaliyordu. cok zorlandim yutmakta ama simdi alistim. bebegim icin hicbisey zor degil. o saglikli olsunda ben her zorluga katlanirim :)

burda cok belli olmamis ne kadar büyük olduklari



bide  en cok zorlandigim konulardan biride su icmek oldu. normalde bi günde bi bardagi zor bitiren ben nasil icecektim o kadar suyu. simdi 1.5 litrelik suyu karsima koyuyorum ve onu bitiriyorum. ilk baslarda nasil zorlanmistim ama. su icecem diye kendime eziyet ediyordum ama allaha sükür simdi zorlanmiyorum hatta sise bitince daha icesim geliyor :) hamilelikte sivi tüketmekte cok önemli oldugu icin bebisime feda olsun bütün zorluklar. bebisim iyi olsun diye her seyi yapabilirim. bide stresten uzak durabilsem..

evet iste folik asit ve su hikayem.. baska bi konu ve hikayeyle tekrar gelecegim. bekleyin beni ;)

bye bye


6 yorum:

  1. hamile olduğunu bilmiyodum.hayırlı olsun ALLAh yardımcın olsun,hayırlısı ile bebiğini kucağına almayı nasip etsin.aman dikkat et bari kendine evet su çok önemli sadece hamileler için değil hepimiz için bol bol iç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygus allah razi olsun, insallah. evet hamile olmayanlar icinde cok önemli su. saglikli yasamak icin ve hatta kilo vermek icin bile su cok önemli. bende hamileyken tanistim suyla :)

      Sil
  2. Hayirlisi:) kac aylik oldu bezelye?:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serife sagol :) 6 aylik (26. hafta) oldu bezelyemiz :)

      Sil
  3. merhaba canım blogun ilgimi çekti ve seni hemen izlemeye aldım...
    bu arada bebeğin hayırlısıyla sağ salim dünyaya gelir inşallah...
    amin....,segiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gurme sirine hosgeldin bloguma... insallah canim cok tesekürler.. bendende sevgiler..

      Sil